2015. július 26., vasárnap

Sült paradicsomos cukkini krémleves

Ismét egy olyan levest sikerült alkotnom,aminek az elkészítése roppant egyszerű,és ha egy vasárnapi ebédet egy kicsit változatossá szeretnénk tenni,ez tökéletesen megállja a helyét.Nem kell mindig a megszokotthoz és a beválthoz ragaszkodnunk.Bátran kísérletezzünk,hiszen soha nem tudhatjuk milyen finomságot hozunk össze a végén,és ami még fontosabb,éljünk azzal a lehetőséggel amit a nyár kínál nekünk.




Hozzávalók

- 6 db paradicsom
- 2 közepes cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 tk szárított bazsalikom
- 1 tk pirospaprika
- só
- bors
- olívaolaj
- 6 dl víz
- friss bazsalikom a díszítéshez


A sütőt 200C fokra előmelegítjük.A paradicsomokat alaposan megtisztítjuk,és felkarikázzuk.Egy nagy tálban 1 tk szárított bazsalikomot,sót,borsot 3-4 ek olívaolajjal összekeverünk és a paradicsom szeleteket jól beleforgatjuk.Egy tepsit sütőpapírral béleljünk ki,és a paradicsomszeleteket helyezzük rá,majd kb 20-30 perc alatt süssük meg.
Közben egy edényben melegítsünk olívaolajat ,és adjuk hozzá az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát.Mikor kezd üvegesedni,adjuk hozzá a cukkinit és a fűszereket,majd öntsük fel vízzel.Ha a paradicsom megsült,az is mehet hozzá,és forraljuk fel.Ezután már csak annyi a dolgunk,hogy botmixerrel krémessé pürésítjük,majd ha szükséges ízesítjük.Friss bazsalikommal tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése