2015. július 22., szerda

Pisztáciás sárgabarack tart


Mi is az a tart?Lényegében egy vékony,omlós tésztaréteg,amit egy selymesen krémes töltelékkel töltünk meg.Ahogy az interneten böngésztem,és olvasgattam sokan a pitéhez hasonlítják,jobban mondva a pite "rokonának" emlegetik.Igazából teljesen mindegy minek hívjuk,a végeredmény számít.Nagyon sok variációja van,de mivel hamarosan véget ér a sárgabarack szezonja,a pisztáciás sárgabarack tart mellett döntöttem.Erre az édességemre vagyok eddig a legbüszkébb,hiszen a látvány sem mindennapi,és miután megkóstolta az ember,nagyon nehéz abbahagyni.




Hozzávalók

Pisztáciás tészta

- 1/4 csésze porcukor + díszítés
- 1 csésze liszt
- 1/3 csésze pisztácia + díszítés
- 2 csipet só
- 1 ek rumaroma
- 6 ek sótlan vaj

Töltelék

- 1 nagy doboz tejföl
- 5 db sárgabarack meghámozva,felaprítva
- 10 db sárgabarack megfelezve
- 1 tojás sárgája
- 2 ek méz + díszítés

Melegítsük elő a sütőt 200C fokra.
Robotgépben a lisztet,porcukrot és a sót dolgozzuk össze,majd adjuk hozzá a vajat és a rumaromát.Egy morzsás állagú tésztát kell hogy kapjunk.Pihentessük kb 30 percet a hűtőben,majd egy tortaformába egyenletesen nyomkodjuk bele  a tésztát.Tegyük sütőbe és kb 10 perc alatt süssük aranybarnára,majd hagyjuk kihűlni.A tejfölt a felaprított sárgabarackot,a tojás sárgáját és a mézet turmixoljuk össze.A megfelezett sárgabarackot,miután a tészta kihűlt helyezzük el szép egyenletesen rajta,majd öntsük rá a tejfölös tölteléket.Mehet a sütőbe kb 50-60 percre,majd hagyjuk kihűlni.Apróra vágott pisztáciával,porcukorral szórjuk meg és egy kis mézet csorgassunk rá.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése