Hozzávalók
Pisztáciás tészta
- 1/4 csésze porcukor + díszítés
- 1 csésze liszt
- 1/3 csésze pisztácia + díszítés
- 2 csipet só
- 1 ek rumaroma
- 6 ek sótlan vaj
Töltelék
- 1 nagy doboz tejföl
- 5 db sárgabarack meghámozva,felaprítva
- 10 db sárgabarack megfelezve
- 1 tojás sárgája
- 2 ek méz + díszítés
Melegítsük elő a sütőt 200C fokra.
Robotgépben a lisztet,porcukrot és a sót dolgozzuk össze,majd adjuk hozzá a vajat és a rumaromát.Egy morzsás állagú tésztát kell hogy kapjunk.Pihentessük kb 30 percet a hűtőben,majd egy tortaformába egyenletesen nyomkodjuk bele a tésztát.Tegyük sütőbe és kb 10 perc alatt süssük aranybarnára,majd hagyjuk kihűlni.A tejfölt a felaprított sárgabarackot,a tojás sárgáját és a mézet turmixoljuk össze.A megfelezett sárgabarackot,miután a tészta kihűlt helyezzük el szép egyenletesen rajta,majd öntsük rá a tejfölös tölteléket.Mehet a sütőbe kb 50-60 percre,majd hagyjuk kihűlni.Apróra vágott pisztáciával,porcukorral szórjuk meg és egy kis mézet csorgassunk rá.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése