2015. július 17., péntek

Chorizós nyári töklepény

Elsőre lehet picit furának fog tűnni ez a recept,de a jól megszokott tökfőzeléken túl is van élete egy töknek.
És ha jól kombináljuk a hozzávalókat,meglepetésünkre egész remek ételeket alkothatunk.Féltem attól hogy mi sül ki ebből,de miután megkóstoltam elhatároztam,hogy innentől kezdve gyakran kerül majd az asztalra.




Hozzávalók

- 1 közepes nyári tök
- 1 csokor újhagyma
- 10 dkg chorizo (de a jó kis hazai kolbász is megfelel)
- 10 dkg reszelt mozzarella
- 1 tojás
- fél bögre teljes kiörlésű liszt
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors


Első lépésként egy serpenyőben a felkarikázott chorizót ropogósra pirítjuk,majd hagyjuk kihűlni.Miután kihűlt felaprítjuk.A tököt meghámozzuk,a magját kiszedjük,és lereszeljük.Az újhagymát felkarikázzuk és a többi hozzávalóval együtt egy nagy tálban összekeverjük.A serpenyőt kevés olívaolajjal megkenjük.Kis lepénykéket formázunk és kisütjük.Az elején lehet nehezebben fog menni,hiszen a sajt miatt kicsit könnyebben szétjön,de türelmesen kell várni mire meg tudjuk fordítani.Csak rá kell érezni és utána megy mint a karikacsapás.

     

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése