2015. július 23., csütörtök

Fűszeres töltött padlizsán kuszkusszal és vöröslencsével

Ma teljesen vakon mentem a recept elkészítését illetően.Nagyon szeretek kísérletezni az alapanyagokkal és az ízekkel.Egy valamiben viszont biztos voltam,hogy egy padlizsán vár rám a hűtőben.A többi már csak attól függött,hogy mit találok a kamrában.
Ez az étel önmagában is megállja a helyét,de ha valaki nem tud hús nélkül élni,köretként is tálalhatjuk mellé.




Hozzávalók

- 1 nagyobb padlizsán
- 1/2 csésze vöröslencse
- 1/2 csésze kuszkusz
- 1/2 csésze főzőtejszín
- 4 ek olívaolaj
- 1 kis fej lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 8 db olajos szárított paradicsom
- 1 tk zöld pesto
- 1 tk pirospaprika
- 1 tk bazsalikom
- fél csokor friss petrezselyem
- só
- bors

Melegítsük elő a sütőt 200C fokra.
A padlizsánt mossuk meg,vágjuk ketté,majd magozzuk ki.Az olívaolajat,a zöld pestoval,fél tk pirospaprikával,sóval,borssal keverjük össze,és kenjük meg vele a padlizsánt.Tegyük be a sütőbe,majd kb 15-20 perc alatt süssük meg.Közben készítsük el a tölteléket.Egy kisebb edényben melegítsünk olívaolajat,majd a felaprított lilahagymát és a zúzott fokhagymát futassuk meg,és adjuk hozzá a fél tk pirospaprikát,sót,borsot,bazsalikomot.Ezután mehet bele a megmosott vöröslencse,majd öntsük fel egy csésze vízzel,és főzzük puhàra.Közben a kuszkuszt tegyük egy kisebb tálba,és öntsük fel annyi forró vízzel,amennyi ellepi,és fedjük le amíg a vizet fel nem veszi és megpuhul.Ha a vöröslencse megfőtt adjuk hozzá a tejszínt, a kuszkuszt,és a felaprított olajos szárított paradicsomot,majd keverjük össze.Ha a padlizsán megpuhult,a kuszkuszos vöröslencsés tölteléket kanalazzuk bele,és kb 5-10 percre tegyük vissza a sütőbe.Felaprított friss petrezselyemmel tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése