2015. július 17., péntek

Hideg görög joghurtos uborkakrémleves

Ha egy szuper frissítő ételre vágyunk ebben a nagy kánikulában,akkor ez a tökéletes recept,mivel gyors és roppant egyszerű az elkészítése.Természetesen ismét apukámnak köszönhetem a kellő mennyiségű uborkát,és természetesen hogy változatos is legyen a fogyasztása,és ne mindig a saláták egyik alkotó eleme legyen,eszembe jutott hogy miért ne lehetne egy fincsi levest készíteni belőle.
Mint már említettem nagyon gyorsan elkészíthetjük,hiszen csak mindent bele kell dobálni a turmixgépbe,megnyomni a gombot és már kész is.Egyből mehet is a tányérokba egy kis uborka és kapor kíséretében.De ha pár órát pihentetjük a hűtőben az ízek még jobban összeérnek.
Nevezhetjük akár folyékony tzatzikinek is :)





Hozzávalók


- 1 kg uborka
- 1 nagy görög joghurt
- 1 bögre tej
- 1 csokor friss kapor
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- só
- bors

Az uborkát meghámozzuk,felkockázzuk,és a több hozzávalóval együtt krémessé turmixoljuk.
Egyből tálalhatjuk,de ha pár órát pihentetjük a hűtőben az ízek még jobban összeérnek.



    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése