2015. július 15., szerda

Hideg gazpacho

Ha nyár,akkor gazpacho! 
Imádom a leveseket,de őszintén szólva nyáron ki az aki szívesen eszi a meleg leveseket?
Én nem ebbe a táborba tartozom,de nem vagyok hajlandó lemondani egy finom,vitaminokkal teli levesről.
Ezért ilyenkor sokszor szerepel az étlapomon ez a leves.Egy picit eltér a hagyományos recepttől,de azt hiszem senki nem harapja le a fejem a változtatás miatt.Sőt....
Nem kell főzni,csak turmixolni és aprítani.Egyszóval nem vesz sok időt igénybe,ha esetleg egy nagyobb vendégsereget várunk,előző nap nyugodt szívvel elkészíthetjük.


Hozzávalók

- 2 konzerv hámozott paradicsom
- 4 db paradicsom
- 2 db paprika
- 2 db uborka
- 1 nagyobb cukkini
- 1 nagy csokor bazsalikom
- 1 nagy fej lilahagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- balzsam ecet


Először is előkészítjük a zöldségeket,hogy csak mindent a turmixgépbe kelljen dobálni és egy gombot megnyomni. :)

Két paradicsomot,egy uborkát,egy paprikát,a cukkini felét,egy fél fej lilahagymát és a fokhagymát felkockázzuk,majd a hámozott paradicsomokkal és a csokor bazsalikommal együtt turmixgépbe rakjuk,sózzuk,borsozzuk és simává turmixoljuk.
A megmaradt zöldségeket nagyon apró kockákra vágjuk,és egy kisebb tálban balzsam ecettel meglocsoljuk és kb 5-10 percig állni hagyjuk.
Tálaláskor a zöldségeket a levesre halmozzuk,bazsalikommal és még egy kis balzsam ecettel díszítjük.


   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése