2015. július 14., kedd

Csokis barackos süti

Minden évben nagyon nagy izgalommal várom a sárgabarack szezonját,hiszen receptek egész tárháza van a fejemben.Ilyenkor barackot barackkal eszem.Hol süti,fagyi,lekvár vagy csak szimplán gyümölcs formájában.
Egy olyan receptre esett a választásom,ami roppant egyszerű,csak keverni-kavarni kell és már szinte kész is.
Gyors,egyszerű és olcsó.És ami még vonzó benne,bármilyen idény gyümölccsel készíthetjük.
Pillanatok alatt meglephetjük vele a családot és persze a siker sem marad el.


Hozzávalók

- 4-5 db sárgabarack
- 3 tojás szétválasztva
- 5 dkg szobahőmérsékletű vaj
- 1 bögre méz
-15 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
- 1 bögre zab
- fél csomag sütőpor
- 2 ek. kakópor
- 1 kis doboz kefír
-csipet só


A sütőt előmelegítjük 180C fokra.
A tojás sárgáját a mézzel és a vajjal kézi habverővel elkeverjük.Majd a tojás fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük.A száraz hozzávalókat egy nagy tálban összekeverjük,majd hozzáadjuk a tojássárgáját és a kefirt,és csomómentesre kavarjuk.Ezután három barackot megtisztítunk és apró kockára vágjuk.Ezt is hozzáadjuk a tésztához.Óvatosan összeforgatjuk a masszát a tojásfehérjével és formába öntjük. (Ha szilikonos formát használunk,csak kivajazzuk és mehet bele a massza.Ha bármilyen más formát vagy tespsit használunk,először sütőpapírral kibéleljük és úgy vajazzuk ki)
A megmaradt barackot megmossuk,félbevágjuk és a masszába nyomjuk,de úgy,hogy ne lepje el.Ezután mehet a sütőbe kb 40 percre.
Ha kész,még melegen,vaníliafagyival meg lehet bolondítani,de önmagában is megállja a helyét.









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése