2015. július 22., szerda

Hideg céklakrémleves

Folytatódik a hideg levesek hódító útja a konyhámban,hiszen ez a rekkenő hőség kívánja a hűsítő finomságokat.Imádom a céklát,a színébe pedig egyenesen szerelmes vagyok.Sokan nem szeretik az íze miatt,és bevallom őszintén én sem rajongtam érte egy darabig,de ha a megfelelő fűszerekkel kombináljuk,mennyei ételeket varázsolhatunk belőle.Így nálam is egyre több minden készül belőle a konyhában.Lehet ez egy sütemény,vagy egy finom leves,a lényeg hogy a szervezetünk hálás lesz érte legyen az tél vagy nyár.


Hozzávalók

- 4-5 db cékla
- 250 ml főzőtejszín
- 300 ml tej
- só
- bors
- pirított tökmag


A sütőt előmelegítjük 200C fokra.A céklát alaposan megmossuk,villával picit megszurkáljuk és megsütjük.Mikor kész hagyjuk kihűlni,majd hámozzuk meg,daraboljuk fel és tegyük a turmixgépbe a főző tejszínnel,tejjel,sóval és borssal,majd turmixoljuk krémessé.
Ha szeretnénk tegyük hűtőbe egy pár órára,de tálalhatjuk egyből egy kis pirított tökmaggal megszórva.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése