2015. július 22., szerda

Fahéjas ringlószilva jam

A nyár szerelmese vagyok,és igyekszem is minden lehetőséget megragadni hogy a friss idénygyümölcsökből a maximumot hozzam ki.De sajnos az év nem csak nyárból áll, és gondolnunk kell a téli hónapokra is,amik meglehetősen lassan telnek el,és olykor szívesen felidéznénk azokat a zamatos nyári ízeket.
A ringlószilváról legtöbbször csak az ugrik be az embereknek,hogy az az a gyümölcs amit a parkokban lehet látni a fa alatt lehullva.Én viszont azon szerencsés emberek közé tartozom akik ismerik és fogyasztják is ezt a finom gyümölcsöt,hiszen a szüleim kertjében kötelező darab,és még jó sokáig az is marad.



Hozzávalók

- 1250 g ringlószilva
- 350 g barna cukor
- 1 csomag dzsem fix szuper 3:1
- 2-3 rúd fahéj


Első lépésként a a befőttes üvegeket alaposan mossuk ki és hagyjuk megszáradni.
Ezután jöhet a ringló,amit alaposan megmosunk  és nagyobb darabokra vágjuk.
Egy magas edényben odarakjuk főni,majd amikor már szépen elkezdett rotyogni,hozzáadjuk a barna cukrot a dzsemfixet és a fahéjrudakat.Hagyjuk hogy újra felforrjon,majd üvegekbe töltjük és mehet a száraz dunsztba.
Igaz hogy a leírás szerint a legelején kell hogy hozzáadjuk a cukrot,de én a végére hagyom ezt a lépést,mert így nem karamellizálódik meg a cukor és megmarad a szép élénk színe a jamünknek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése